Genieten van buitenlandse kaas

Nederlanders kunnen zo heerlijk genieten van buitenlandse kazen. Vooral de Franse, Italiaanse en Engelse kazen vallen goed in de smaak. Opvallend is dat diezelfde Fransen, Italianen en Britten hun kazen vaak gebruiken in gerechten. Het is een onderdeel van veel menu’s. Terwijl de Nederlanders eerder kiezen voor de combinatie kaas en wijn. Lekker even zitten, vrienden erbij. Kaasjes op tafel, een goede wijn in het glas. Een prima manier om twee werelden bijeen te brengen. Wij zijn bijzonder trots op ons zeer uitgebreide assortiment buitenlandse kazen. Van koe tot geit tot schaap. Van harde korst, half harde korst, tot zachte korst. Van rode korst tot blauwschimmel. Van jonge kaas tot gerijpte kaas. Van romig zacht tot pittig zilt. Heeft u vragen? Stel ze gerust, ik kan u goed adviseren. Leuk om te weten: een aantal restaurants in de omgeving van de Doezastraat in Leiden heeft een kaasplateau op het menu staan, met kazen van De Fransoos. Ontzettend leuk om te doen en mijn advies wordt zeker gewaardeerd.

Een greep uit de 250 soorten kazen in ons assortiment:

  • Camembert
  • cru a la louche
  • Munster affiné
  • Caprices des Dieux
  • Cantal entre-deux
  • Gruyère 18 maanden
  • Neufchatel
  • Gorgonzola grand riserva
  • Stilton affiné
  • Cheddar Farmhouse
  • Reblochon fermier
  • Conté fort des rousses
  • Conté duizend dagen
  • Torgon
  • Brie de meaux
  • Mimolette 18 maanden
  • Vacherin mont d’or

Wij wisselen het assortiment met enige regelmaat, vaak seizoensgebonden. Loop dus regelmatig even binnen, voor een nieuw kaasje dat goed bij de tijd van het jaar past.