Verse noten

De Fransoos kaas en delicatessen staat in Leiden bekend om het heerlijke assortiment verse noten. Wij begroeten iedere week weer een flinke groep trouwe klanten.
Vanwaar dit noten-succes? Wij kopen onze noten in bij een gerenommeerde groothandel, die de producten van over de hele wereld importeert. De noot is een natuurproduct en varieert daarom in kwaliteit en smaak. Wij vinden het heel belangrijk dat wij onze klanten een prachtproduct kunnen bieden. Daarvoor moeten de noten op het beste moment worden gekocht.

Vers gebrande noten van De Fransoos

Voorin onze winkel treft u meteen ons assortiment noten aan. We verkopen alle notensoorten los, zoals cashewnoten, pinda’s, vliespinda’s, hazelnoten en amandelen, macadamia-noten, walnoten, paranoten, pecan-noten en pistachenoten. U weet ongetwijfeld dat noten super gezond zijn. Ze zitten vol met ijzer, vitamine E en B. Bovendien bevatten ze veel onverzadigde vetten, vooral de hazelnoot, de walnoot en de amandel. Er wordt zelfs beweerd dat ze beschermend werken tegen hart- en vaatziekten.

Tweemaal per week brand ik zelf de verse noten. Dit is een vak apart. Door de jaren heen heb ik hiermee veel ervaring opgedaan en mag mijzelf een specialist noemen. Goed notenbranden vraagt om liefde en gevoel voor het product. De olie wordt natuurlijk telkens ververst en dat proeft u. Bovendien is verse olie, in tegenstelling tot vaker gebruikte olie, niet schadelijk voor uw gezondheid. Na het branden worden de noten direct verpakt en daardoor blijven ze heerlijk vers.

Ongebrande noten en notenmixen

Er is ook veel vraag naar ongebrande noten. Daarvoor kunt u natuurlijk ook bij De Fransoos terecht. Een trend op dit moment is de powermix. Dat is een mix van ongebrande noten die goed zijn voor lichaam en geest.

Ook voor onze zelf gemixte studentenhaver kiezen we uitsluitend de beste kwaliteit noten en rozijnen. Zo vindt u in onze mixen alleen hele walnoten en geen gebroken walnoten. We kopen Franse walnoten uit de Perigord, die zijn heerlijk zoet en zacht van smaak.

Een lokaal bekende mix is de Leidse Mix. Dit is een notenmix de luxe, met alleen de aller heerlijkste noten bij elkaar, zoals macadamia, paranoten, hazelnoten, amandelen pecan-noten en cashewnoten. U kunt kiezen uit ongezouten of gezouten.

Voor het weekeinde maak ik graag bijzondere mixen. Lekker voor op tafel, wijntje erbij! Zoals de Provençaalse mix en de Italiaanse mix. Loop eens binnen bij De Fransoos kaas en delicatessen en probeer onze noten. Bijvoorbeeld:

  • Hazelnoten
  • Amandelen
  • Walnoten
  • Pecannoten
  • Paranoten
  • Cashewnoten
  • Vliespinda’s
  • Macadamia