Hollandse kaas

Bij De Fransoos kunt u kiezen uit een keur aan exclusieve Hollandse kazen. Allemaal vers van ’t mes, dat is toch het lekkerst. Wij hebben bijvoorbeeld de heerlijke boeren kazen van Van der Wind, Boeren Juweel. Echt genieten. U kunt kiezen uit verschillende leeftijden.

We zijn bijzonder trots op ons Beemster Exclusief-assortiment. Deze kaas is een van de smaakvolste kazen uit de Beemster en wordt uitsluitend aan kaasspeciaalzaken verkocht. Als u eenmaal Beemster Exclusief heeft geproefd, wilt u echt geen andere kaas meer. De smaak is vol en tegelijk heel verfijnd. Dit is te danken aan het formaat van de kaas – met circa 16 kilo groter dan de meeste Goudse kazen – en de traditionele bereidingswijze. Kom naar De Fransoos en proef het zelf. Wij hebben verschillende soorten en leeftijden.

Nog zo’n Hollands kaasproduct en nog wel uit Leiden: Kees Kaas. Kees Kaas mogen we eigenlijk geen kaas noemen, omdat de melkvetten zijn vervangen door plantaardige oliën. Dit levert een ‘kaas’-soort op met 60% minder verzadigd vet en 30% minder zout. Vooral fijn voor klanten die geen kaas mogen eten vanwege een hoog cholesterol. Kees Kaas is in 2009 opgericht door twee ondernemers uit Leiden, Marc van Wanroij en Gijs Jansen.
Wij zijn altijd op zoek naar mooie én gezonde producten en zijn er trots op dat wij gerijpte en zeer gerijpte Kees Kaas mogen verkopen.

Voor een echt lekker stuk kaas vers van ’t mes ga je naar De Fransoos in de Doezastraat. Vraag ook naar onze kruiden-, geiten- en schapenkazen.