Radio 1 interviewt De Fransoos

eenvandaag

Het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas heeft de Fransoos Ed Chavernac beëdigd als ridder van het prestigieuze kaasgilde. De Franse delicatessenwinkel De Fransoos is in de afgelopen zes jaar uitgegroeid tot een begrip in de Doezastraat in de binnenstad van Leiden. De grand maîtres van het kaasgilde roemden met name zijn vakmanschap en het enthousiasme voor de buitenlandse kazen wat hij met passie weet over te brengen aan zijn klanten. Ed Chavernac: ‘Het is een hele grote eer. Mijn oma maakte al kazen en de liefde hiervoor stroomt eigenlijk gewoon door mijn aderen. Met zo’n onderscheiding gaan letterlijk mijn handen zweten; hier heb ik de afgelopen jaren keihard voor gewerkt.’

De Fransoos: kwaliteit en passie voor het Franse eten
Enthousiaste eigenaar Ed Chavernac (54) is geboren en getogen in het zuidwesten van Frankrijk en heeft de liefde voor zijn geboorteland meegenomen naar Leiden. In 2010 was Ed al de kaasproever van Nederland. De riddering tot het gilde is de volgende grote stap in zijn carrière. Zijn winkel staat tjokvol Provençaalse en Mediterrane delicatessen zoals zelfgebrande noten, kwarteleitjes en wildpatés waar het water van in je mond loopt. De Fransoos staat bekend om zijn passie voor kwaliteit en de altijd verse en pure producten zoals de confit de canard die hij uit Frankrijk importeert. En in het weekend altijd verse Franse baguettes naar traditioneel Frans recept gebakken.

De Michelinster van de Franse kaas in Nederland
Het kaasgilde (oftewel: Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas) staat sinds 1992 voor de ondersteuning van Franse én andere buitenlandse kazen in Nederland. Jaarlijks beoordelen de Grand Maîtres van het gilde Nederlandse verkopers van buitenlandse kazen. De huldiging gaat gepaard met veel traditie en een riddering mag gezien worden als een Michelinster onder de kaasverkopers in Nederland.

eenvandaag Eénvandaag interviewde Ed over deze onderscheiding. Beluister hier het hele interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *