Heel bijzonder: Aardbeien Secco

aardbeiensecco

De Zeute Aardbei is een aardbeien-boerderij op de Zuidlimburgse löss bodem die hun producten alleen telen in de vollegrond. De huidige eigenaren Harold en Veronique zijn de 2e generatie die zich richt op de teelt van deze zoete vrucht, de koningin van de liefde. Uiterst zorgzaam weten zij het seizoen van deze vrucht te verlengen door de juiste rassen te kruisen en op de meest gunstige momenten te planten, zodat niet alle aardbeien gelijktijdig geplukt moeten worden en de consument zo lang mogelijk kan genieten van de vollegrond aardbeien uit Zuid Limburg.

In de loop der jaren is dit jonge koppel ook begonnen om zelf enkele producten te maken van hun aardbeien, zodat deze bij hoge oogst verwerkt kunnen worden tot houdbare producten. Zo is men via de aardbeien jam – aardbeien stroop – aardbeien sap gekomen bij de Aardbeien-secco, een friszoete mousserende wijn met een gemiddeld alcohol percentage van 10%. Ook voor de productie van deze voortreffelijke drank is heel wat research vooraf gegaan. Welk ras, welke rijpheid van de aardbeien, wel of geen toevoegingen, welke rijpingstijd voor de drank etc. Het is een pure drank geworden waarbij uit 1kg aardbeien 0.7L secco wordt vervaardigd.

De drank die nu constant vervaardigd kan worden is leverbaar in 0,75L. flessen. Onze aardbeien-secco heeft een (h)eerlijke frisse smaak en laat zich makkelijk drinken. Ideaal op een zonnige middag in de tuin als welkomstdrank tijdens uw receptie/presentatie of als basis voor een heerlijke “Fragola di Amore” cocktail met een in aceto gemarineerde aardbei en bevroren crunch van aardbei-coullie. Laat ook uw eigen creatie in een cocktail los en verras uw gasten !!!