Nieuw: Remeker Boeren kaas

184367892

de Fransoos heeft exclusief in de regio Leiden de Remeker kaas in haar assortiment op kunnen nemen. Een uniek product met een zeer bijzondere smaak.

Uitgeroepen tot de lekkerste boeren kaas van Nederland en op een zeer bijzondere wijze gemaakt.

De Remeker kaas wordt gemaakt op boerderij “De Groote Voort” in Lunteren. Acht weilanden horen bij de boerderij. Eén van de weilanden heeft een oude veldnaam, “Remeker”, waar we de naam van de kaas aan ontleend hebben. Een “reem” is een weiland en “eker” betekent eik, dus de weilanden zijn omzoomd met eiken. Een rij eiken vormt een houtwal. Deze houtwallen zijn kenmerkend voor het landschap in de Gelderse Vallei.

Koeien

Er zijn honderd Jerseykoeien op De Groote Voort, mooie kleine bruine koeien, met grote, even bruine ogen.
De Jersey is een eigenwijze koe en ze geeft extra dikke melk.

Kaasbereiding

In de kaasmakerij wordt om de dag de rauwe melk van onze koeien verwerkt tot kaas. Door de melk zelf te verwerken, kan de bijzonderheid ervan tot uiting komen in de kaas. We laten haar rijpen in ons kaaspakhuis zodat de smaak zich langzaam kan vormen. Kaas van 3 maanden oud noemen we Remeker Pril, kaas van 8 maanden oud Remeker Ryp en de 16 maanden gerijpte kaas noemen we Olde Remeker.